Nieuwsbericht

STADS- EN DORPSWANDELINGEN IN HARDENBERG EN HEEMSE 2018

Stadswandeling Hardenberg en wandeling rondom de Heemser Kamp

Het seizoen van de Stads- en Dorpswandelingen 2018 in Hardenberg en Heemse begint weer in mei en loopt tot eind oktober.

In Hardenberg is het  mogelijk een stadswandeling te maken. De wandeling met uitleg van een gids duurt ca. 2 uur en voert u door heden en verleden van Hardenberg langs plekken en objecten waarvan u het bestaan niet kent. De start is op donderdag middag om 13.30 uur vanaf  het Museum  ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. Wij adviseren u te parkeren in de parkeergarage onder het gemeentehuis of op het parkeerdek aan de Gedempte Haven. U betaald hier zolang u er staat. Overige parkeerplaatsen zijn max. 2 uur.

Ook is het mogelijk om op woensdagmiddag een wandeling te maken om de Heemser Kamp met gids, afgesloten met een bezoek aan de Witte of Lambertus kerk. (Behalve als er kerkelijke activiteiten zijn) De start is om 13.30 uur vanaf de parkeerplaats naast de kerk bij de Oude Kosterij, Scholtensdijk 24, Heemse/Hardenberg. (Gratis parkeren) Heemse heeft ook een rijke geschiedenis  en ook in de periode 1940 -1945 hebben zich hier vele zaken afgespeeld.

U kunt zich voor beide wandelingen aanmelden via telefoon nummer 0523-265624 of 06-15379224 van de Historische Vereniging, tijdens kantooruren. Ook aanmelden via e-mail is mogelijk. E-mail: stadswandeling@hvhardenberg.nl Maar u kunt in het seizoen ook spontaan komen.  In de maanden mei t/m oktober is er altijd een gids aanwezig. (Groepen wel graag vooraf melden)  

BUITEN HET SEIZOEN ALLEEN NA TELEFONISCHE AFSPRAAK. 

De kosten voor de wandelingen  zijn € 2,50 ter plaatse te voldoen aan de gidsen.

Kinderen  t/m 12 jaar gratis. Ook wandelingen buiten de vaste tijden zijn mogelijk op afspraak.

Zie ook het promotiefilmpje: https://www.youtube.com/watch?v=qNPmUUUsX9Q&feature=youtu.be

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan