Nieuwsbericht

Rondom den Herdenbergh september 2018 is uit

Spitten in de historie

In de periode dat bijna alle Hardenbergers afgelopen zomer verkoeling in huis of in het zwembad zochten, waren de leden van de werkgroep Archeologie van de historische vereniging Hardenberg aan het spitten. Graven in de grond en graven in papieren. Ze waren vanaf half juli in de ban van Het gat van Lutten.

Wat ze uiteindelijk hebben ontdekt is te lezen in het nieuwste nummer van het historisch tijdschrift Rondom den Herdenbergh. Daarin ook artikelen over de eerste toeristische klepperman Jans  Schutte, Hardenberg in de jaren ’50 zoals B. Nieborg het stadje bij zijn verhuizing aantrof en het einde van het regionale woonwagenkamp. Foto’s van vroeger worden toegelicht, bijvoorbeeld die van de opening van de winkel van Ter Wielen aan de Stationsstraat en een jubileumviering van gymvereniging HGV. En Roelof Vasse komt aan het woord, over de groei van de plaatselijke begrafenisonderneming.

Het tijdschrift valt een dezer dagen bij de leden van de historische vereniging Hardenberg e.o. in de bus. Anderen kunnen voor een exemplaar terecht in het historisch informatiecentrum aan de Karel Doormanlaan 64.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan
afbeelding van B. ten Brinke
Hoe kan ik lid worden van dit blad?
afbeelding van Beste B. ten Brinke,
Om lid te worden: 1- Invullen lidmaadschaps formulier, te verkrijgen in de Studiezaal van de Hist. Vereniging aan de Kareldoormanlaan 64a te Hardendenber (lift achterzijde) 2- Als u uw mail adres achterlaat (registreerd op mijnstad/mijn dorp ...) dan kan e.e.a. het ook digitaal geregeld worden. 3- Gebruik info@hvhardenberg.nl om e.e.a. te regelen
afbeelding van B. ten Brinke
bramtb98@gmail.com