Nieuwsbericht

Rondom den Herdenbergh december 2018 is uit

Bijzonder nummer Rondom den Herdenbergh

 

Het laatste nummer van de 35e jaargang van het tijdschrift Rondom den Herdenbergh is een beetje een speciaal nummer geworden. Zo’n tien werkgroepen van de historische vereniging Hardenberg hebben hieraan een bijdrage geleverd, waarin ze iets bijzonders vertellen over wat ze als werkgroepleden hebben meegemaakt.

De werkgroep PR bijvoorbeeld laat Jans Schutte aan het woord, die ruim 30 jaar geleden voor de microfoon van de Hardenbergse Ziekenomroep HZO vertelde over PR in zijn jeugd: niet via de kranten als het Salland’s Volksblad of de Vechtstreek, maar via verhalen bij de stadspomp. De werkgroep Genealogie schrijft over een interessante verslaving, de werkgroep Verteld verleden maakt duidelijk wat er moet gebeuren als de apparatuur het begeeft tijdens een belangrijk historisch interview en de werkgroep Museum verhaalt over een bezoekster uit Tasmanië die graag een bekende Hardenberger wilde ontmoeten.

Verder onder meer artikelen over de opening van de mindervaliden werkplaats aan de Parkweg, opgravingen aan het Wilhelminaplein, erkenning van het dialect en de (her)plaatsing van letters op het gemaal Willem Snel.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan