Nieuwsbericht

Open Monumentendag 2018

De Vecht als open monument

 

De Open Monumentendag 2018 staat in Hardenberg in het teken van de Vecht. Met tien spandoeken van zo’n 6 m2 per stuk wordt zaterdag 8 september een beeld getoond van de rivier als bron van werk. Dat begint zo’n honderd jaar geleden, toen vrachtschippers de Vecht weer konden bevaren nadat een schutsluis in Ane was aangebracht. Via de aanleg van de haven, het leven op woonboten, de komst van munitieschepen in de tijd van de Koude Oorlog en de bouw, vernieling en wederopbouw van de Voorstraatbrug wordt een blik in de toekomst geworpen, wanneer er misschien een nieuwe ophaalbrug komt die werk oplevert voor de toeristenindustrie.

De wandeling langs de spandoeken begint op de Markt, gaat via de Havenweg naar de brug, tikt Heemse aan en eindigt bij museum ’t Stadhuus.
Op de Markt staan een kraam van de historische vereniging Hardenberg en daarnaast een kraam – met Duutse worst – van de Heimat Verein Uelsen. In een tent wordt een doorlopende diavoorstelling getoond van oud-Hardenberg tussen de Vecht en de Gramsbergerweg.
Vanaf die plek laat menvereniging HARP rijtuigen rijden naar natuurcentrum De Koppel. Die tocht kan ook per boot worden gemaakt, want vanaf het haventje vaart de motorsloep Gebroeders Bever een pendeldienst naar de sluis in Hardenberg.

Liefhebbers van een stadswandeling kunnen terecht bij museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat. Alle activiteiten, ook de stadswandeling en een bezoek aan het museum, zijn die dag gratis. De activiteiten beginnen om 10.00 uur en eindigen om 16.30 uur.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan