Nieuwsbericht

Maartnummer Rondom den herbenbergh is verschenen

Burgemeester Van Splunder is te zien, secretaris Jonker en wethouder Berenst, maar wie de anderen op de foto zijn is de vraag.
Op de laatste pagina van het tijdschrift Rondom den Herdenbergh van de historische vereniging Hardenberg staan altijd foto’s waarvan of de plek, of het jaartal of de personen onbekend zijn. In het maartnummer onder meer een foto van de opening van de openbare lagere school Het Hazenbos in Hardenberg-Heemse.

Verder wordt aandacht besteed aan de gemeenteraadsverkiezingen tussen de Eerste en de Tweede Wereldoorlog, aan dokter Willems uit Slagharen en aan de nooit opgeloste moord op Frans van Os, de archeologiewerkgroep laat van zich horen en in drie artikelen komt de Tweede Wereldoorlog aan bod.

Voor het eerst is ook een bijdrage van jongeren opgenomen in het tijdschrift, van vwo-5 leerlingen die onderzoek hebben gedaan naar de Loozensche Linie. Naar verwachting wordt binnenkort van een andere vo-school een artikel ontvangen over de joodse inwoners van Hardenberg.

Het tijdschrift is vanaf half april verkrijgbaar in museum ’t Stadhuus, wanneer het nieuwe museumseizoen begint. Tot die tijd kan men hiervoor terecht in de studiezaal aan de Karel Doormanlaan.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan