Nieuwsbericht

Kiekdagen in museum ‘t Stadhuus.

Kiekdagen in museum ‘t Stadhuus.

Donderdag 28 en vrijdag 29 december 2017 houdt de Werkgroep Fotoherkenning, van de Historische Vereniging Hardenberg, weer de bekende Kiekdagen in het museum ’t Stadhuus aan de Voorstraat 34 in Hardenberg. De Kiekdagen zijn geopend op donderdag vanaf 10.30 uur tot 20.00 uur en vrijdag van 10.30 uur tot 17.00 uur. Het wordt een prachtige expositie van oude foto’s uit deze streek. Maar niet altijd is bekend wie er op staan of waar de foto is genomen. Dat te weten geeft juist een meerwaarde aan het beeldmateriaal.

Wij nodigen u graag uit om de foto’s te komen bekijken en wellicht kunt u ons vertellen wie er op de foto’s staan. Het is altijd genieten en wij hopen dat het publiek mensen herkent of ziet waar het is. Het zou overigens niet de eerste keer zijn dat u ook nog familie tegenkomt.
Heeft u nog oude foto’s in uw bezit en u weet niet meer wie er op staan, dan is dit een mooie gelegenheid om de foto's mee te nemen, misschien kunnen anderen u er meer over vertellen.
Mooie oude foto’s scannen wij, tijdens de Kiekdagen, graag in voor ons archief zodat het origineel direct weer mee kunt nemen. U kunt ze ook inleveren bij de werkgroep Fotoherkenning aan de Karel Doormanlaan 64a.

Tijdens deze Kiekdagen is de werkgroep Archeologie ook aanwezig. Zij vertellen u alles over archeologie en tonen u voorwerpen die in deze omgeving zijn gevonden. Heeft u een voorwerp in uw bezit, dat mogelijk van archeologische waarde is, dan nodigen wij u graag uit om onze deskundigen daar meer over te laten vertellen. Dat hoeft geen grote pot te zijn, maar zelfs kleine scherfjes kunnen een oud gebruiksvoorwerp blijken te zijn.

Naast de werkgroep Archeologie is ook de werkgroep Nijenstede aanwezig. Zij vertellen u graag over hun bezigheden op de historische waardevolle begraafplaats naast het L.O.C. aan het Oosteinde.

Als u vrije tijd heeft kunt u zich ook aanmelden bij een bepaalde Werkgroep. Kom gerust binnen, we vertellen u er graag meer over.

Graag tot ziens in ’t Stadhuus.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan