Nieuwsbericht

Juni nummer 2018 Rondom den Herbenbergh is verschenen

Zwarte Bende was een plaag voor het platteland

Het is misschien wel goed dat de Hardenberger politiek zich over de koopzondag buigt, want anders konden weleens toestanden ontstaan zoals in 1952: baldadige jongeren die uit verveeldheid  vernielingen aanrichtten. Zelfs was er ruim 65 jaar geleden een Zwarte Bende die het platteland terroriseerde.

Het verhaal over de vernielzuchtige jeugd is een van de artikelen in de nieuwe uitgave van Rondom den Herdenbergh. Verder wordt het leven belicht van de ‘grootste krantenman van Noordoost-Overijssel’, Willem Seinen uit De Krim, het prehistorische zwaard van de Ommerschans wordt onder de loep genomen en over het ontstaan van het regionale woonwagenkamp verschijnt in dit nummer het eerste deel. Deze zomer uitgave van het kwartaalblad omvat tien artikelen over de streekhistorie, met als toegift een soort fotopuzzel op de achterflap: wie herkent medewerkers van de vroegere brillenglas fabriek ENOT-Hardenberg.

Het tijdschrift valt een dezer dagen bij de leden van de historische vereniging Hardenberg e.o. in de bus. Anderen kunnen voor een exemplaar terecht in museum ‘t Stadhuus aan de Voorstraat, tijdens de openingsuren.

Reacties

Wilt u dat de groepsbeheerder contact met u kan opnemen, registreer u dan eerst.

CAPTCHA
Deze vraag is om spam-bots tegen te gaan